(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Mazkur maqola mintaqalar kesimida tarmoqlararo integratsiyaning iqtisodiy samaradorligini tahlil qilishga bag’ishlangan. Unda hududiy iqtisodiyotlarning o’zaro bog’liqligi va resurslardan samarali foydalanishdagi integratsiyaning ahamiyati o’rganiladi. Tadqiqotda tarmoqlararo integratsiyaning nazariy asoslari, uning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri hamda uni baholashning metodologik yondashuvlari ko’rib chiqiladi. Integratsiyani rag’batlantiruvchi omillar, unga to’siq bo’luvchi holatlar va integratsiya shakllari tahlil qilinib, amaliy misollar va xalqaro tajribalar asosida uning iqtisodiy natijalari baholanadi. Maqola mintaqaviy integratsiyani qo’llab-quvvatlash va iqtisodiy samaradorlikni oshirish bo’yicha siyosiy tavsiyalar va kelajakdagi tadqiqot yo’nalishlarini belgilab beradi.