(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Mazkur maqolada davlat krediti va davlat qarzlarini boshqarishning nazariy asoslari hamda amaliyotdagi dolzarb masalalar tahlil qilinadi. Davlat kreditlari iqtisodiy o‘sish, infratuzilmani rivojlantirish va ijtimoiy dasturlarni moliyalashtirish uchun muhim manba hisoblanadi. Shu bilan birga, davlat qarzlarining haddan tashqari oshishi iqtisodiy barqarorlikka salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Maqolada davlat qarzlarini boshqarishning samarali strategiyalari, xalqaro tajribalar va innovatsion yondashuvlar yoritilgan.