(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Qaraqalpaq tili metaforalarǵa júdá bay, onda qaraqalpaq xalqınıń sırtqı dunyanı, insannıń logikalıq dunyasın názik kórkem sezimler menen kórsetiwide ájayıp formalar menen berilgen. Bul maqalamızda xalıq qosıqlarında metaforalardıń qollanılıwı ózgesheligi kórip shıǵılǵan.