(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Sózler qanday da bir mánini bildirip qoymastan, erteklerdiń tilinde qaharmanlardıń háreketin de obrazlı túrde bayanlaydı. Max Luthi pikirinshe, xalıq ertekleri hám ráwiyatları qaharmanlardıń háreketlerin hám waqıyanıń rawajlanıwın oqıwshıǵa anıq jetkeriw quralı sıpatında xızmet etedi. Sonıń menen birge, Ruth B.Bottigheimer ápiwayı gápler, yaǵnıy, jay gápler, folklorda waqıyalardıń hár túrli hám janlı bolıwın támiyinleytuǵ qural ekenin atap ótedi. Jay gápler qaharmannıń háreketin yamasa waqıyanı bayanlawshı eń ápiwayı grammatikalıq birlik sıpatında xızmet etedi, sonıń menen birge ertek hám ráwiyatlardıń ózine tán ırǵaǵın jaratadı. Bul maqalada inglis hám qaraqalpaq folklorındaǵı jay gáplerdiń qurılısı, qollanılıwı hám waqıyalardı janlı jetkeriwdegi roli tallanadı.