(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
. Mazkur maqolada o‘quvchilarda mustaqil fikrlashni rivojlantirishning psixologik asoslari tahlil qilinadi. Unda mustaqil fikrlash tushunchasining mazmuni, uning shaxs rivojlanishidagi o‘rni hamda psixik jarayonlar — tafakkur, diqqat, xotira va motivatsiya bilan uzviy bog‘liqligi yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning yosh va individual psixologik xususiyatlarini hisobga olgan holda mustaqil fikrlashni shakllantirish omillari va samarali pedagogik-psixologik yondashuvlar ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari ta’lim jarayonida mustaqil fikrlashni rivojlantirishga yo‘naltirilgan metod va usullarni takomillashtirishda amaliy ahamiyat kasb etadi.