(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Mazkur maqolada bozor iqtisodiyoti sharoitida tavakkalchilik tushunchasining nazariy va amaliy mazmuni chuqur tahlil qilinadi. Bozor munosabatlarining murakkablashuvi, axborot asimmetriyasi, noaniqlik va institutsional o‘zgarishlar sharoitida tavakkalchilik iqtisodiy qarorlar qabul qilishning ajralmas tarkibiy qismi sifatida namoyon bo‘lishi ilmiy asosda yoritiladi. Tadqiqot doirasida tavakkalchilikning klassik va zamonaviy iqtisodiy talqinlari, ularning bozor mexanizmlariga ta’siri, shuningdek, tavakkalchilikni baholash va boshqarishning metodologik yondashuvlari tahlil qilinadi. Maqolada empirik va nazariy xulosalar uyg‘unlashtirilib, bozor subyektlari faoliyatida tavakkalchilikni oqilona boshqarish iqtisodiy samaradorlik va barqaror rivojlanishning muhim sharti ekanligi asoslab beriladi.