(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Mazkur maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida moliya tizimining mazmuni, funksional yo‘nalishlari va institutsional transformatsiyasi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalarning moliyaviy munosabatlarga jadal tatbiq etilishi natijasida moliyaviy resurslar harakati tezlashib, moliyaviy vositachilik shakllari va boshqaruv mexanizmlarida tub o‘zgarishlar yuz bermoqda. Tadqiqotda raqamli moliyaning iqtisodiy samaradorlik, shaffoflik va moliyaviy barqarorlikka ta’siri nazariy hamda mantiqiy tahlil asosida ochib beriladi. Olingan xulosalar raqamli iqtisodiyot sharoitida moliyaviy siyosatni takomillashtirish va moliya tizimini modernizatsiya qilish masalalarida ilmiy- amaliy ahamiyat kasb etadi.