(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Mazkur mavzu parazitlar biologiyasi va tibbiy parazitologiyaning asosiy tushunchalarini yoritishga bag‘ishlangan. Unda parazit organizmlarning kelib chiqishi, rivojlanish bosqichlari, yashash muhiti hamda xo‘jayin bilan o‘zaro munosabatlari izchil bayon etiladi. Parazitlarning morfologik va fiziologik xususiyatlari, ularning odam organizmiga moslashish mexanizmlari hamda yashash sikllari tahlil qilinadi. Shuningdek, tibbiy parazitologiya fanining vazifalari, parazitar kasalliklarning tarqalish yo‘llari va epidemiologik ahamiyati haqida tushunchalar beriladi.