(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Mazkur maqolada tijorat banklari xizmatlarini rivojlantirish masalasi zamonaviy moliya bozorining talab va tendensiyalari nuqtai nazaridan kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqotda bank xizmatlarining diversifikatsiyasi, raqamli texnologiyalar asosida xizmatlar sifatini oshirish hamda mijozlarga yo‘naltirilgan bank modelini shakllantirishning nazariy asoslari va amaliy mexanizmlari yoritiladi. Ilmiy ishda tijorat banklari xizmatlari rivojiga ta’sir etuvchi institutsional, texnologik va bozor omillari aniqlanib, ularning bank tizimi barqarorligi va raqobatbardoshligiga ta’siri baholanadi. Tadqiqot natijalari bank xizmatlarini rivojlantirish orqali moliyaviy inklyuziya darajasini oshirish, banklarning daromad bazasini kengaytirish va iqtisodiy o‘sishni qo‘llab-quvvatlash imkoniyatlarini ilmiy jihatdan asoslab beradi.