(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Mazkur maqolada firma tushunchasi hamda uning iqtisodiy va tashkiliy asoslari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqotda firmaning bozor iqtisodiyoti sharoitidagi o‘rni, iqtisodiy subyekt sifatidagi mohiyati, tashkiliy-huquqiy shakllari va ichki boshqaruv mexanizmlarining iqtisodiy samaradorlikka ta’siri tizimli yondashuv asosida yoritiladi. Firmaning resurslardan foydalanish jarayoni, ishlab chiqarish va boshqaruv funksiyalarining o‘zaro bog‘liqligi hamda iqtisodiy qarorlar qabul qilish mexanizmi izchil tahlil qilinadi. Maqolada nazariy xulosalar jadval orqali umumlashtirilib, firmaning tashkiliy shakllari va ularning iqtisodiy xususiyatlari solishtirma tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari firmalar faoliyatini tashkil etish va boshqarish jarayonini takomillashtirishda muhim ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.