(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Mazkur maqolada bozor iqtisodiyoti sharoitida tavakkalchilik tushunchasi, uning shakllanish mexanizmlari hamda iqtisodiy qarorlar qabul qilish jarayoniga ta’siri kompleks ilmiy tahlil qilinadi. Tavakkalchilikning bozor subyektlari faoliyatidagi o‘rni, uning asosiy turlari va manbalari iqtisodiy nazariya hamda amaliy tajriba asosida yoritilgan. Tadqiqotda tavakkalchilikni boshqarishning zamonaviy usullari, ularning samaradorligi va bozor barqarorligini ta’minlashdagi ahamiyati baholanadi. Olingan xulosalar bozor sharoitida oqilona risk-menejment tizimini shakllantirishning muhimligini ilmiy jihatdan asoslaydi.