(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
maqolada rubob cholg‘usi, uning tuzilishi va milliy sozlar orasidagi o‘rni, rubob ijrochiligi, rubob ijrochiligida ayol sozandalarning o‘rni, rubobchi qiz-ayollarning ijrochiligidagi o‘ziga xos jihatlar kabi masalalar haqida mulohazalar yuritilgan.