(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Maqolada ilk uyg‘onish davrida san’at taraqqiyoti va sharq mutafakkirlarining musiqaga oid qarashlari haqida fikr yuritilgan. Musiqiy meros tizimida Sharq mutafakkirlarining qarashlari o‘ziga xos ilmiy tizimni tashkil etadi. Forobiydan professor Fitratgacha bo‘lgan jarayonda musiqa nazariyasi asoslari san’at va adabiyot bilan uyg‘unlikda ishlab chiqilgan.