(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada raqamli ta’lim jarayonida sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining o‘rni, ularning o‘quv jarayonini individuallashtirish, baholash tizimini avtomatlashtirish hamda o‘qituvchi va talaba o‘rtasidagi muloqotni samarali tashkil etishdagi ahamiyati ilmiy tahlil qilinadi. Shuningdek, SI texnologiyalari yordamida ta’lim sifatini oshirish yo‘llari, mavjud muammolar va ularning yechimlari yoritiladi. Tadqiqot natijalari sun’iy intellekt asosidagi ta’lim tizimlari ta’lim jarayonining interaktivligi va samaradorligini oshirishini ko‘rsatadi va raqamli taʼlim tizimining bugungi kundagi zamonaviy tendensiyalari, innovatsion texnologiyalarni o‘quv jarayoniga tatbiq etishning samarali yo‘llari hamda taʼlim-tarbiya jarayonining sifatini oshirishdagi o‘rni ilmiy tahlil qilinadi.