(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada muzey kolleksiyalarida saqlanayotgan qadimgi metall buyumlarning fizik va kimyoviy holati, ularni asrashda restavratsiya va konservatsiya usullarining zamonaviy yo‘nalishlari tahlil etilgan. Maqolada metall buyumlarning turiga qarab korroziya jarayonini to‘xtatish, tozalash, mustahkamlash va mikroklimatni optimallashtirish bo‘yicha zamonaviy texnologik usullar bayon etilgan. Shuningdek, restavratorlar faoliyatining ilmiy-texnik jihatlari tahlil qilingan.