(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ma’naviy-axloqiy tarbiyasining mazmuni, ahamiyati hamda uni amalga oshirishda o‘qituvchi va oila hamkorligining o‘rni yoritilgan. Maqolada ma’naviy-axloqiy tarbiya jarayonida milliy va umuminsoniy qadriyatlarga asoslanishning dolzarbligi, ta’lim-tarbiya jarayonida interfaol usullardan foydalanish samaradorligi tahlil qilingan. Shuningdek, o‘quvchilar shaxsida ijobiy fazilatlarni shakllantirishda o‘qituvchining shaxsiy namunasining roli alohida ko‘rsatib o‘tilgan.