(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqola kichik yoshdagi bolalarda motivatsiyani shakllantirishning samarali usullarini o’rganishga bag’ishlangan. Bolalarning o’ziga xos psixologik xususiyatlari inobatga olingan holda, o’yinlar, rag’batlantirish, muvaffaqiyatga yo’naltirish, qiziqishni uyg’otish va ijobiy muhit yaratish kabi usullarning ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari bolalarda motivatsiyani rivojlantirish orqali ularning o’quv faoliyati, ijodiy qobiliyatlari va shaxsiy rivojlanishini yaxshilash mumkinligini ko’rsatadi.