(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
O‘zbekiston mustaqillikka erishgach, ta’lim sohasida keng ko‘lamli islohotlar amalga oshirildi. Bu jarayonda chet tillarini, xususan ingliz tilini o‘qitish masalasi davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biriga aylandi. Bugungi globallashuv sharoitida xorijiy tillarni puxta bilish nafaqat shaxsiy rivojlanish, balki mamlakatning xalqaro maydondagi mavqeini mustahkamlash uchun ham muhim omil hisoblanadi. Shu bois maktabgacha ta’lim muassasalaridan tortib oliy ta’lim tizimigacha bo‘lgan barcha bosqichlarda chet tillarini o‘qitishning samarali usullari joriy qilinmoqda