(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Mazkur maqolada moliyaviy hisobotlarning xalqaro standartlarga o‘tish jarayoni tahlil qilinadi. Jahon iqtisodiyoti va moliya bozorlarida integratsiya kuchayib borayotgan bir davrda korxonalar faoliyatining shaffofligi, solishtirilishi va ishonchliligini ta’minlash muhim ahamiyat kasb etadi. Moliyaviy hisobotlarning xalqaro standartlari (MHXS/IFRS) xalqaro investorlar, auditorlar va moliyaviy institutlar uchun yagona tushunarli tilni yaratib beradi. Ushbu maqolada o‘tish jarayonining asosiy bosqichlari, muammolari va istiqbollari yoritilgan, shuningdek, O‘zbekiston amaliyoti hamda xalqaro tajribaga tayanilgan holda ilmiy va amaliy xulosalar berilgan