(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada kriptovalyutalarning jahon moliya tizimida tutgan o‘rni hamda ularning milliy iqtisodiyotlarga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilingan. Raqamli aktivlar, xususan, Bitcoin, Ethereum va boshqa kriptovalyutalar, zamonaviy to‘lov tizimlari va investitsiya vositalari sifatida keng qo‘llanmoqda. Milliy iqtisodiyot nuqtai nazaridan kriptovalyutalar pul-kredit siyosati, fiskal boshqaruv, soliqqa tortish va moliyaviy xavfsizlikka sezilarli ta’sir ko‘rsatmoqda. Shu bilan birga, ularning nazorat qilinmasligi, valyuta siyosatiga ta’siri va noqonuniy faoliyatlarda qo‘llanilish xavfi milliy iqtisodiyotlar uchun muammoli jihatlarni yuzaga keltiradi. Tadqiqotda kriptovalyutalarning imkoniyatlari va xatarlarini tahlil qilish bilan birga, ularni milliy iqtisodiyotga integratsiyalash jarayonida samarali boshqaruv mexanizmlarini ishlab chiqish bo‘yicha tavsiyalar beriladi