(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada ramziy leksemaning poeziyada tutgan o‘rni, badiiy tafakkur va obrazlilikni shakllantirishdagi roli atroflicha yoritilgan. Muallif ramz tushunchasining tarixiy va nazariy ildizlariga e’tibor qaratib, uning san’at, falsafa, tilshunoslik kabi turli fanlardagi talqinlariga to‘xtalgan. Ayniqsa, ramz va simvol, ramz va majoz o‘rtasidagi farqlar aniq ko‘rsatib berilgan. Maqolada Erkin Vohidov ijodi tahlil etilib, shoir she’rlarida uchraydigan ramziy obrazlar (arslon, tulki, chumoli, jom, may, yor, hilol, yulduz, sayyoralar va boshqalar) poetik vosita sifatida qanday ishlatilgani misollar orqali izohlangan. Bu ramziy leksik birliklar poetik matnning estetik saviyasini oshirib, emotsional-ekspressivlikni kuchaytirishda muhim rol o‘ynaydi