(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Mazkur maqolada dermatit kasalligining etiologiyasi, patogenezi, klinik ko‘rinishlari va davolash usullari ilmiy asosda bayon etilgan. Dermatologiyada keng tarqalgan bu nospesifik yallig‘lanishli teri kasalligi tashxislash va davolash nuqtai nazaridan har tomonlama ko‘rib chiqilgan. Allergik, kontakt, atopik va seboreyik dermatit shakllari alohida o‘rganilib, zamonaviy davolash usullari, shu jumladan kortikosteroidlar, antigistaminlar va fizioterapevtik yondashuvlar haqida ma’lumot berilgan. Shuningdek, profilaktika choralariga ham alohida e’tibor qaratilgan.