(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
: Mazkur maqolada aqli rasolikni istisno etmaydigan tarzda ruhiy holati buzilgan shaxslarga nisbatan tibbiy yo‘sindagi majburiy choralarni qo‘llash masalalari yoritilgan. Ruhiy buzilish mavjud bo‘lgan, biroq aqli raso deb topilgan shaxslarning javobgarlik masalasi jinoyat huquqi va sud-psixiatrik ekspertiza nuqtayi nazaridan tahlil etiladi. Majburiy tibbiy choralar – shaxsni davolash, jamiyat xavfsizligini ta’minlash va qayta ijtimoiylashtirish vositasi sifatida ko‘rib chiqiladi