(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada aromatik uglevodorodlar, ularning tuzilishi, asosiy xossalari va sanoatdagi ahamiyati batafsil tahlil qilingan. Benzol, toluen, ksilen kabi muhim aromatik birikmalar kimyo, farmatsevtika, plastmassa, bo‘yoq va portlovchi moddalar sanoatida keng qo‘llanilishi misollar bilan ko‘rsatildi. Shuningdek, ushbu birikmalarning ekologik va salomatlikka ta’siri, xavfsizlik choralari haqida qisqacha ma’lumot berildi. Maqola zamonaviy sanoatda aromatik uglevodorodlarning muhim o‘rni va ular bilan bog‘liq muammolarni tushunishga xizmat qiladi.