(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada turizm salohiyatining mintaqaning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishiga ko‘rsatayotgan ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda turizm resurslari, infratuzilma, investitsiya oqimlari va madaniy merosning ahamiyati orqali turizmning ish o‘rinlari yaratish, daromadlarni oshirish, infratuzilmani modernizatsiya qilish va ijtimoiy faollikni kuchaytirishdagi roli yoritilgan. Misol sifatida O‘zbekistonning ayrim mintaqalaridagi real holatlar hamda boshqa davlatlar tajribasi keltiriladi. Xulosa tariqasida, mintaqaviy barqaror taraqqiyotga erishishda turizm salohiyatidan kompleks foydalanish mexanizmlari taklif etiladi.