(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Суд жараёнларида қонунчиликда белгиланган процессуал қоидаларга амал қилиш фуқаролик ишларини адолатли, тезкор ва самарали кўриб чиқишнинг кафолатларидан биридир. Шу нуқтаи назардан, суд томонидан белгиланадиган процессуал мажбурлов чоралари ўта муҳим аҳамиятга эга. Улар орасида суд жарималари алоҳида ўрин тутади.