(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada Buxoro miniatyura maktabining tarixiy shakllanishi, estetik xususiyatlari va san’atdagi o‘rni yoritilgan. XVI–XVII asrlarda gullab-yashnagan bu maktab Sharq tasviriy san’atining muhim yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Maqolada miniatyura tarixi unda aks etgan mavzular, uslubiy jihatlar, mashhur ustalar hamda maktabning bugungi kunda davom etayotgan an’analari haqida ma’lumot beriladi.