(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek hikoyachiligining tarixiy taraqqiyoti va Abdulla Qahhor ijodining stilistik xususiyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida Qahhorning hikoyalari asosida uning ijtimoiy-realistik yondashuvi, psixologik tasvir mahorati va badiiy uslubdagi yangiliklari aniqlangan. Shuningdek, adib ijodida nutq vositalari, detallar, makon va ruhiy kechinmalar orqali obraz yaratishning samarali usullari ochib berilgan. Maqola hikoyachilik janrining milliy adabiyotdagi o‘rni va zamonaviy talqini nuqtayi nazaridan ham muhim ahamiyat kasb etadi.