(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Lingvistikada gender máselesi jańa baǵdar bolıwına qaramastan birqansha tez rawajlanıp, arnawlı izertlew obyektine aylanıp úlgerdi. Til biliminde genderlik izertlewler óz aldına orın iyelep, erkin bolǵan lingvistikalıq baǵdar gender lingvistikası yamasa lingvistikalıq genderologiya payda boldı. Túrkiy til biliminde gender túsinigi ádewir úyrenilip, lingvistikalıq baǵdarda keńirek izertlenip úlgergen. Biz bul maqalada túrkiy tillerindegi gender máselesiniń úyreniliwi, sonıń menen birge qaraqalpaq til bilimindegi genderlik izertlewlerdiń dáslepki kórinisleri sóz etildi