(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada hududiy iqtisodiyotni barqaror rivojlantirishda diversifikatsiya jarayonlarini takomillashtirish masalasi Surxondaryo viloyati misolida ilmiy tahlil qilinadi. Diversifikatsiya – iqtisodiy barqarorlik va sektorlararo muvozanatni ta’minlashda muhim vositadir. 2023–2024 yillardagi aniq statistika asosida viloyat iqtisodiyotining tarkibiy holati, sanoat tarmoqlari va kichik biznes rivojlanish tendensiyalari yoritilgan, shuningdek, ilmiy asoslangan takliflar berilgan.