(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ko‘pikli bakterial vaginoz ayollar orasida eng keng tarqalgan vaginal infeksiyalardan biri bo‘lib, uning qayta-qayta yuzaga kelishi davolashda jiddiy muammolar tug‘diradi. Ushbu maqola bakterial vaginozning kelib chiqish sabablari, klinik ko‘rinishlari, an’anaviy davolash usullari va probiotik terapiyaning samaradorligini tahlil qiladi. Probiotiklarning vaginal mikroflorani tiklashdagi roli, ularning qo‘llanilishi va ilmiy tadqiqotlarda ko‘rsatilgan natijalari keng yoritiladi. Maqola O‘zbekistonda ushbu sohada amalga oshirilayotgan choralar va kelajakdagi istiqbollarni ham muhokama qiladi.