(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Mazkur ilmiy maqola Surxon vohasida kashtachilik san’ati tarixini, uning rivojlanish bosqichlarini va milliy hunarmandchilikdagi o‘rnini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqot davomida kashtachilik san’atining mahalliy an’analari, uslublari, rang-tasvir uyg‘unligi hamda ularning madaniy-tarixiy ahamiyati tahlil qilinadi. Shu bilan birga, Surxon vohasida kashtachilik san’ati rivojlanishiga ta’sir ko‘rsatgan omillar hamda hunarmandchilikning zamonaviy holati bo‘yicha tavsiyalar berilgan.