(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqola semizlikning zamonaviy iqtisodiyotga ko’rsatadigan ta’siri cguqur tahlil qilingan . Xususan, semizlik bilan bo’liq sog’liqni saqlash xarajatlarining ortishi, ishchi kuchining unumdorligiga salbiy ta’siri, mehnatga layoqatli yillarning qisqarishi va ijtimoiy-iqtisodiy tengsizliklar yoritilgan.Maqola shuningdek , semizlikning oldini olishning iqtisodiy samaradorligini ham asosli dalillar bilan ko’rsatadi. Tahlillar shuni ko’rsatadiki, semizlikka qarshi kurashish davlat miqiyosida sog’liqni saqlash strategiyasi bilan bir qatorda iqtisodiy taraqqiyot siyosatining ajralmas qismiga aylanishi lozim