(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Mazkur maqolada hozirgi kunda sirtlarni loyihalash amaliyotida, asosan, hisoblash geometriyasining mashhur usullariga asoslangan, geometriya axborotini shakllantirishning diskret raqamli usullarini amalga oshiruvchi zamonaviy CAD texnologiyasi keltirilgan. Xususan, ikkinchi tartibli egri chiziqlardan asosiy formativ elementlar sifatida foydalanishga qaratilgan.