(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada Abdulla Qahhorning “Anor” turkumiga kiruvchi “Adabiyot muallimi” hikoyasining tahlili va adabiyot o‘qituvchisining o‘ziga xos jihatlari haqida fikrlar yuritilgan. Bu hikoya katta mahorat bilan yozilgan, o‘tkir satira, ijtimoiy tahlil va obrazlar orqali o‘zbek jamiyatining bir davrda shakllangan muayyan qatlamini — “ma’rifatli, ziyoli” deb atalgan, lekin ichki bo‘shliq va po‘stlog‘i bilan yashayotgan kishilarni fosh etadi.