(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada akademik vokal texnikalarining yosh avlod ta’lim-tarbiyasidagi ahamiyati, ularni to’g’ri va samarali qo’llash usullari, hamda vokal texnikalar orqali yoshlarning musiqiy didi, ijro mahorati va psixofiziologik rivoji haqida so’z boradi. Tadqiqotda vokal texnikalarining asosiy turlari, ularning yosh xususiyatlariga moslashtirilgan shakllari, vokal pedagogikasida qo‘llanishi va zamonaviy metodik yondashuvlar asosida o‘rganilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada vokal san’atining estetik, tarbiyaviy va psixologik imkoniyatlari pedagogik nuqtai nazardan yoritiladi.