(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Zamonaviy shaharsozlik va arxitektura jadal rivojlanib, insonlarning hayot sifati va ehtiyojlari bilan uyg‘unlashib bormoqda. Turar-joy binolari nafaqat yashash uchun joy, balki qulaylik, xavfsizlik va ekologik barqarorlikni ta’minlovchi makon sifatida loyihalashtirilmoqda. Hozirgi kunda insonlar uy-joy tanlashda estetik go‘zallik bilan bir qatorda funksionallik, energiya samaradorligi va texnologik qulayliklarga ham katta e’tibor qaratmoqda. Ushbu maqolada zamonaviy turar-joy arxitekturasi tamoyillari, uning rivojlanish yo‘nalishlari va bugungi kundagi dolzarb tendensiyalar haqida so‘z yuritiladi.