(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’limda oʻquv-tarbiya jarayonini kompetensiyaviy yondashuv asosida shakllantirishda qo‘llaniladigan metodlar ko‘rib chiqilgan. Kompetensiyaviy yondashuvning o‘quvchilarning rivojlanishiga, amaliy ko‘nikmalarini oshirishga va nazariy bilimlarni amaliyotda qo‘llash imkoniyatlariga ta’siri tahlil qilinadi. Maktabgacha yoshdagi bolalarda ijodkorlik va mustaqil fikrlashni shakllantirishga yo‘naltirilgan metodlar zamonaviy ta’lim texnologiyalari bilan bog‘langan holda tadqiq etilgan.