(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining soliq-byudjet siyosati tahlil qilinadi. Soliq siyosatining adolatlilik, shaffoflik va raqamlashtirish tamoyillari hamda byudjet siyosatining asosiy yo‘nalishlari yoritiladi. Shuningdek, soliqlar va davlat xarajatlari orqali iqtisodiy o‘sishga ta’sir qilish mexanizmlari ham ko‘rib chiqiladi. Maqola soliq tizimidagi islohotlar, investitsion muhitni yaxshilash va davlat byudjeti boshqaruvining ahamiyatiga urg‘u beradi. Tadqiqot iqtisodiy barqarorlikni mustahkamlashda fiskal siyosatning roli haqida ma’lumot beradi.