(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Zamonaviy arxitektura va qurilish sanoati jadal rivojlanmoqda va bu jarayonda aqlli binolar tushunchasi tobora muhim ahamiyat kasb etmoqda. XXI asrda texnologik taraqqiyot va ekologik muammolar energiya samaradorligi hamda aqlli boshqaruv tizimlariga asoslangan binolarni yaratishga undadi. Aqlli binolar atrof-muhitga minimal ta’sir ko‘rsatish bilan birga, qulay yashash va ish sharoitlarini ta’minlashga yordam beradi. Ushbu maqolada aqlli binolarning asosiy xususiyatlari, texnologik yechimlari va energiya samaradorligi tamoyillari haqida batafsil so‘z yuritamiz.