(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Maqolada globallashuv jarayonida ishchi kuchi bozori va migratsiya muammolarining dolzarb masalalari tahlil qilinadi. Globallashuv tufayli ishchi kuchi harakatchanligi oshib, migratsiya jarayonlari jahon miqyosida keng tarqaldi. Bu jarayonlar iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy oqibatlarga olib kelmoqda. Maqolada migratsiyaning ijobiy va salbiy jihatlari, ishchi kuchi bozoridagi oʻzgarishlar va davlatlar tomonidan migratsiyani tartibga solish choralari koʻrib chiqiladi. Tadqiqot natijalari asosida globallashuv sharoitida ishchi kuchi bozori va migratsiya muammolarini hal qilish boʻyicha tavsiyalar keltirilgan.