(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada insultdan keyingi reabilitatsiyada neyrosensor mashg‘ulotlarning samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida 60 nafar bemor o‘rganildi va ular ikki guruhga ajratildi: neyrosensor mashg‘ulotlar qo‘llangan eksperimental guruh va an’anaviy reabilitatsiya olgan nazorat guruhi. Natijalar shuni ko‘rsatdiki, neyrosensor mashg‘ulotlar harakat, sensor va kognitiv funksiyalar tiklanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi. Ushbu metod insultdan keyingi reabilitatsiya samaradorligini oshirishga xizmat qiladi