(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada shakar va gazli ichimliklar keltirib chiqaradigan kasalliklarni erta bosqichda aniqlashga oid eng sara ma’lumotlar berilgan. Maqolada shakar va gazli ichimliklar keltirib chiqaradigan kasalliklarni davolashning zamonaviy turlari haqida so’z boradi. shakar va gazli ichimliklar keltirib chiqaradigan kasalliklarni hozirgi kunda yoshlar va keksa yoshdagi insonlarda ko’payib borayotganligi sababli ushbu maqolada shakar va gazli ichimliklar keltirib chiqaradigan kasalliklarni oldini olish chora tadbirlari haqida ham ma’lumotlar berilgan.