(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada yangi zamon bolalarida zo‘ravonlikning yangi turlari va ularga qarshi himoya mexanizmlari haqida tasniflangan. Bugungi kunda mavzuning dolzarbligi o‘rganilib kelinmoqda. Ba’zi tadqiqodchilar bolalarga shafqatsiz munosobatda bo‘lish atamasini beparvolik ekspluatatsiyasi sifatida ko‘rishadi. O‘zbekistondagi zo‘ravonliklarni oldini olish bo‘yicha ko‘rilayotgan chora-tadbirlar haqida bayon etilgan.