(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Iqtisodiy o‘sish – bu to‘liq bandlik sharoitida iqtisodiyotning potensial ishlab chiqarish darajasining uzoq muddatli o‘sish jarayonini anglatadi. U haqiqiy va potensial yalpi ichki mahsulot (YaIM) hajmining oshishi bilan ifodalanadi. Iqtisodiy o‘sishning tabiati, ayniqsa, resurslardan samarali foydalanish va ularni optimal taqsimlashni ta’minlash bilan bog‘liq muammolarni hal qilishga qaratilgan. Shuning uchun iqtisodiy o‘sish omillarini o‘rganish va ularning samaradorligini tahlil qilish jamiyat uchun juda muhim masala hisoblanadi.