(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2024)
Kaliforniya qizil chuvalchangidan olingan ekstraktning tarkibi, uning biologik faolligi va odam terisiga ta’sir mexanizmi o‘rganildi. Tadqiqotda chuvalchanglardan olingan ekstraktning immun tizimiga ta’siri, shuningdek, teri kasalliklariga qarshi samaradorligi tahlil qilindi. Ekstrakt organizmda immun tizimini mustahkamlash, teri kasalliklariga qarshi kurashish va viruslarning faoliyatini susaytirishda samarali ekanligi aniqlangan. Ushbu tadqiqot Kaliforniya qizil chuvalchangidan olingan ekstraktni tibbiyotda, ayniqsa teri kasalliklarini davolashda qo‘llash uchun yuqori potensialga ega ekanligini ko‘rsatdi.