(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2024)
Sistit – qovuqning yallig`lanishi hisoblanib, o`tkir va surunkali kechadi. Qovuqqa turli infeksiyalar tushishi oqibatida ro`y beradi. Paydo bo`lishiga ko`ra, birlamchi va ikkilamchi; kelib chiqishiga ko`ra, spetsifik va nospetsifik sistit farqlanadi. Ayollarda homiladorlik yoki tug`ruqdan keyingi davrda kuzatiladi.