(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2024)
Ushbu maqolada G‘arb faylasuflari tomonidan xasad hissi haqida olib borilgan tadqiqotlar tahlil qilinadi. Xasad, nafaqat shaxsiy, balki ijtimoiy va axloqiy jihatdan ham muhim hissiyot bo‘lib, u asrlar davomida faylasuflar tomonidan o‘rganilgan. Maqolada, xasadning ontologik va axloqiy jihatlari, uning ijtimoiy hayotdagi o‘rni va shaxsiyat rivojlanishiga ta’siri o‘rganiladi. G‘arb faylasuflari, xasadni ijtimoiy inshootlarning, shaxsiy rivojlanish va o‘z-o‘zini anglash jarayonidagi asosiy muammo sifatida ko‘rgan. Tadqiqotda xasadni engish va bartaraf etish uchun turli etika va psixologik yondashuvlar ko‘rsatilgan.