(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2024)
Ushbu maqola raqamli moliyaviy texnologiyalar (FinTech) va ularning O‘zbekistonning boshqaruv tizimidagi ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Raqamli texnologiyalar moliyaviy xizmatlarni yanada qulay va samarali taqdim etishga yordam berishi, shu orqali iqtisodiy rivojlanishni rag‘batlantirishi mumkin. Tadqiqot jarayonida O‘zbekistondagi moliyaviy xizmatlar bozoridagi o‘zgarishlar, foydalanuvchilar va kompaniyalar bilan o‘tkazilgan so‘rovlar natijalari tahlil qilindi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, raqamli moliyaviy texnologiyalar foydalanuvchilarga qulayliklar yaratish, xizmatlar samaradorligini oshirish va innovatsion g‘oyalarni amalga oshirish imkonini beradi. Biroq, texnologik infratuzilma, malakali kadrlar va huquqiy masalalar kabi muammolarni hal qilish zaruriyati ham ta’kidlangan. Maqola, raqamli moliyaviy texnologiyalarni muvaffaqiyatli joriy etish O‘zbekistonning moliyaviy bozorida yangi imkoniyatlar yaratishi va mamlakatning raqobatbardoshligini oshirishi mumkinligini ko‘rsatadi