(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2024)
O‘zbekiston to‘qimachilik sanoati so‘nggi yillarda sezilarli o‘sishga erishgan bo‘lsa-da, sanoatning mavjud imkoniyatlari va resurslari to‘liq amalga oshirilmayapti, bu esa ishlab chiqarish samaradorligini pasaytirib, rivojlanishni sekinlashtirmoqda. Ushbu maqolada, to‘qimachilik korxonalarining salohiyatini baholash uchun qo‘llaniladigan indikatorlar va metodologiyalar tahlil qilinadi. Maqolada sanoatdagi asosiy muammolar, jumladan, eskirgan texnika, past mahsulot sifatlari, marketing strategiyalarining yo‘qligi va bozordagi sharoitlar haqida so‘z boradi. Shuningdek, sanoatning salohiyatini oshirish uchun bir qator takliflar kiritilgan: ishlab chiqarish samaradorligini oshirish, yangi mahsulot turlarini ishlab chiqish, texnologik modernizatsiya, xorijiy investitsiyalarni jalb etish va marketing faoliyatini yaxshilash. Tahlil qilish jarayonida, to‘qimachilik korxonalarining imkoniyatlarini baholash uchun samarali metodlar va modellar ishlab chiqilishi zarurligi ta’kidlanadi. Bular, o‘z navbatida, to‘qimachilik sanoatining global bozorda raqobatbardoshligini oshirishga va O‘zbekiston iqtisodiyotining barqaror rivojlanishiga yordam beradi. Shu bilan birga, to‘qimachilik sanoatining barqaror o‘sishini ta’minlash uchun davlat siyosati va tashqi iqtisodiy aloqalarni rivojlantirish muhim ahamiyatga ega